Historiek

Net na de tweede wereldoorlog richtte Floréan Pardaen de firma op. Het was de verwezenlijking van een jarenlange droom om zelfstandig te zijn. Wegens het totaal gebrek aan kapitaal werd hij verplicht als fabrieksagent zonder voorraad te werken. Na een tijdje kon hij toch een aantal producten in stock te nemen wat zijn zelfstandigheid vergrootte.

De eerste voorraden waren uitsluitend afkomstig van de fabrieken waarvoor de heer Pardaen exclusief verdeler voor België was. Later startte hij ook met het aankopen en verkopen van aanverwante artikelen voor eigen rekening.  Meerdere jaren voerde de heer Pardaen een haast onmogelijk taak uit: hij stond in voor de zakenreizen, het magazijn, de leveringen en verzendingen en de administratie.

In 1971 werd Ferdinand Bogaerts directeur-bestuurder van Pardaen. Door de enorme groei moest de firma regelmatig verhuizen.  In 1973 nam de firma zijn intrek op de huidige locatie in Vilvoorde. Naast de ijzerwarenhandels werden ook de DHZ-zaken bediend.

Deze nieuwe markt vroeg om nieuwe verpakkingsvormen. Vandaag heeft Pardaen nog steeds een eigen verpakkingsafdeling, die het toelaat de klanten op een flexibele manier te bedienen. De verpakkingen worden regelmatig herzien en de concepten worden aangepast om de winkels een zo hedendaags mogelijke uitstraling te geven. Gedurende vele jaren werd de firma geleid door de heer Bogaerts en zijn vrouw Hilda Pardaen, dochter van de stichter.

Later kwamen ook hun kinderen Jeannine en Ivan  Bogaerts in het bedrijf. Samen met hun echtgenoten Erik Dierckx en Marian Bilsen zorgden zij voor de verdere uitbreiding van de firma. Momenteel wordt de firma geleid door Erik Dierckx. Hij wordt hierin bijgestaan door zijn kinderen Jan en Lotte, de achterkleinkinderen van Floréan Pardaen. 

 

 

Contacteer ons
T. +32 (0)2 251 13 85
info@pardaen.be
facebook  youtube